Buja Disznó(k)

Kipróbáltuk ebédszünetben Bíró Lajos a Séf Utcája utáni, a Faszaládét a Legkínosabb Étteremnév trónról letaszító rántotthúsozóját. 2100 forint “A Rántotthús”, ez egy lelóg a tányérról méretű szeletet, és mellé egy kevés, de jó krumplisalátát jelent.

Illustration for article titled Buja Disznó(k)
Advertisement

(megfordítottam, hogy kijöjjön a kismagyarország!)

Volt még egy bónusz karajcsont darab is, ami jó ötlet, az ott megbúvó részeknél volt a legfinomabb a hús, de hát ez három falat max.

Advertisement

A lényegről: nyilván nem fine dining a cél, de a Bock Bisztró után azért elvárnám, hogy például egyenletesen legyen felvágva az a hús, mert amit én kaptam, abban akkora különbségek voltak, hogy elkerülhetetlenül kiszáradt a vékony rész:

Illustration for article titled Buja Disznó(k)
Advertisement

Itt kicsit látszik az is, hogy gondolom a hatalmas méret érdekében nem szálirányra merőlegesen vágták a húsokat, ezért bár a vastag részek zaftosabbak voltak, azért bőven kellett rágcsálni.

Összességében jóval az Óriás Bécsiszelet nagyüzemi hústoldozása felett van az egész, de egy jó minőségű kifőzde szintjénél nem sikerült továbblépni. Kérdés persze, hogy cél volt-e ez egyáltalán. Általában lehet jobb rántott húst enni Budapesten (ahol próbáltam is: Vár a Speiz, Laci Konyha és Rosenstein), de ezek többe is kerülnek. Jó minőségű kifőzdéből meg nagyon kevés van. A Séf Utcája ugyanez a koncepció: egyszerű ételek, kicsit felárazva, de általában korrekten megcsinálva, és hogy is mondjam, karakteres sílus és hangulat. Az a hely is tele van mindig, ez is működni fog.

Advertisement

Adottság volt, nem rajtuk múlt gondolom, de akkor is leírom: a folyosón ültetős egy hatalmas asztalos dolog nagyon kantin-hangulatot ad az egésznek, rossz értelemben véve. Mivel belül a szélén ültünk, evés közben kétszer is fel kellett állni kiengedni vagy beengedni valakit. Elvitelre nem érdemes nyilván kérni, az állott rántott dolgok nagyon szarok, szóval marad a lutri, hogy le tudsz-e ülni, vagy csúcsidőn kívül kell próbálkozni.

(Sokkal jobb lenne ez a piac, ha belátnák, hogy senki nem jár oda fél kiló krumpliért, felbasznák a zöldségeseket az emeletre, lent kibontanának mindent középen, teleraknák asztalokkal, a két szélén meg vendéglátó helyek, eléggé jó hangulata lenne, a turisták is rájárnának rendesen.)

Share This Story

Get our newsletter